1

Фотоволтаици за сопствена употреба 

ПроКредит Банка како општествено одговорна компанија продолжува со организација и реализација на работлиници изелени активности, како дел од иницијативата #СеГрижамДелувамМенувам.

Во соработка со ЕВН повторно организиравме работилница на темата инвестиции во Фотоволтаици за сопсвена употреба. Во ноември работилницата беше оддржана во Струмица на која беа презентирани придобивките од инсталирање и можностите за финансирање на Фотоволтаични системи за сопствена употреба.

За значајно заштедување на електрична енергија, во услови на континуиран раст на цените за струја, компаниите треба да задоволат дел од својата потрошувачка преку сопствено производство на енергија.

Кампањата #СеГрижамДелувамМенувам е платформа која опфаќа разновидни активности во доменот на зачувување на животната средина во борба против климатските промени. Грижата за околината во која живееме и работиме е наш приоритет.

  • 1